Zondag

Open NK Slowbiking voorronde in centrum Valkenburg


Wie kan er het allerlangzaamst fietsen? Om dat uit te maken organiseert Cycle Fun Productions voor de vijfde keer het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking. Op zondag 8 september vindt de voorronde plaats in het centrum van Valkenburg (Theodoor Dorrenplein) tussen 11:00 en 16:00 uur. 

Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van elf meter. Maar zonder de lijnen te raken en je voeten aan de grond te zetten, is veel concentratie, balans en fietstechniek nodig. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur. Saai is zo'n contest helemaal niet, het is juist een spektakel. Een enthousiaste speaker zweept de deelnemers op en er zijn muzikanten die de race al improviserend muzikaal begeleiden.

Open NK Slowbiking voorronde

Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk én gratis. Meedoen is meteen een goede oefening in geduld hebben. Want in een tijd waarin alles sneller moet, is het bij slowbiking juist de kunst om géén haast te hebben. Dat geldt ook voor de toeschouwers. Kijken naar mensen die iets heel langzaam doen, is een vorm van onthaasten.

Op zondag 8 september 2019 vindt de voorronde van het Open NK Slowbiking plaats in het centrum van Valkenburg, Theodoor Dorrenplein van 11:00 tot 16:00 uur.