Routes Toertocht

Kom genieten van de mooiste wielren routes door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland en de grensregio met alle bekende beklimmingen uit het Amstel Gold Race parcours en verwonder je over de prachtige vergezichten onderweg. Wielerfestival Cauberg serveert het vertrouwde spervuur aan klimmetjes op de smalle wegen van Zuid-Limburg. De vorm van de dag bepaalt deze editie welke afstand je fietst! We hebben de volledige toertocht (+-165km) namelijk opgesplitst 4 losse lussen van elk 30 tot 45 kilometer. Rustig het seizoen beginnen? Dan kies je gewoon voor één enkele lus. Wil je kilometers maken? Dan fiets je de 4 lussen gewoon achterelkaar! Kortom, de perfect toertocht door Valkenburg en het Zuid-Limburgse Heuvelland voor elk niveau. Bekijk hieronder de informatie over de routes en lussen. Meer zin om te gravelen? Bekijk dan vooral even de gravel routes!

Doorzettingsvermogen en overwinningsdrang zijn nodig op zaterdag 2 september 2023 maar vergeet vooral ook niet te ontspannen en te genieten. Is het hele parcours je nog net even te uitdagend? Geen probleem! Je kiest op de dag zelf welke lussen je fietst en hoeveel je er wil trotseren. Kortom, je stelt je eigen wielren route samen. Wat zal dat drankje na afloop tijdens het finishfeest heerlijk smaken!
This image for Image Layouts addon

Alle lussen gecombineerd: 165 km

Route onder voorbehoud!

Alleen de ware durfals verbinden alle lussen moeiteloos aan elkaar. We hebben een reeks lussen voor je uitgestippeld die je ongetwijfeld lang bij zullen blijven! Je zult niet alleen versteld staan van de adembenemende landschappen en betoverende kastelen die je onderweg tegenkomt, maar ook van de uitdagende hoogtemeters die op je wachten - maar liefst 1730 meter in totaal. Ben je klaar voor deze uitdaging?

Kenmerken van deze gecombineerde 165 km route:

Ja, ik ben erbij!
This image for Image Layouts addon

Verborgen beklimmingen: 41 km

Route onder voorbehoud!

Deze lus daagt je uit met een reeks onbekende, uitdagende beklimmingen. Heb je ooit gehoord van de Trintelerberg en de Vrakelberg? Enkele van de onbekende pareltjes welke op het programma staan in deze lus. Gedurende de 41 kilometer lange route wachten maar liefst 570 hoogtemeters om te worden overwonnen. Combineer je deze met de grensverleggende lus, dan heb je een stevige route te pakken!

Kenmerken van deze 41 km route:

Ja, ik ben erbij!
This image for Image Layouts addon

Grensverleggende lus: 45 km

Route onder voorbehoud!

"Fietsen in Zuid-Limburg is toch een beetje alsof je in het buitenland bent." Het is een veelgehoorde uitspraak en deze lus bewijst het opnieuw. Hier ga je echt over de landsgrenzen heen, waardoor dat bijzondere gevoel nog intenser wordt. Verken niet alleen het prachtige heuvelland van Zuid-Limburg, maar ook de betoverende Belgische Voerstreek.

Kenmerken van deze 45 km route:

Ja, ik ben erbij!
This image for Image Layouts addon

Kastelen lus: 45 km

Deze route zal ook verreden worden als Ladies Ride met Leontien om 10:30u! Deelname aan deze Ladies Ride is beschikbaar voor iedereen! 

Route onder voorbehoud!

Deze unieke lus leidt je onder andere naar het majestueuze Kasteel Cortenbach, het schilderachtige Huis Genbroek, het historische Kasteel Terworm, het imposante Kasteel Hoensbroek en natuurlijk de adembenemende Kasteelruïne in Valkenburg. Verlies jezelf in de rijke geschiedenis en de betoverende schoonheid van deze bezienswaardigheden. Wacht niet langer, verzamel je fietsmaatjes en ga op avontuur. 

Kenmerken van de 45 km route:

Ja, ik ben erbij!
This image for Image Layouts addon

Vlakke lus: 32 km

Route onder voorbehoud!

Of je nu nog weinig fietservaring hebt, de eerste rit van het seizoen maakt, of gewoon even wilt bijkomen, deze route zal je niet teleurstellen! We beginnen met een klimmetje van maximaal 3,9% om je zintuigen te prikkelen. Langs het schilderachtige Juliana kanaal vervolgt de route zich terug richting Valkenburg. Stap op je fiets en laat je verrassen door al het moois dat deze route te bieden heeft! 

Kenmerken van deze 32 km route:

Ja, ik ben erbij!

CONTACT

Withuisveld 8
6226 NV  Maastricht
Tel: +31 (0)43 203 00 12
info@wielerfestivalcauberg.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Wielerfestival Cauberg? Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

The PEPr Company B.V.

NL17RABO0108598233
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 64256189