Routes Toertocht

Kom genieten van de mooiste routes door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland en de grensregio met alle bekende beklimmingen uit het Amstel Gold Race parcours en verwonder je over de prachtige vergezichten onderweg. Wielerfestival Cauberg serveert het vertrouwde spervuur aan klimmetjes op de smalle wegen van Zuid-Limburg. De vorm van de dag bepaalt deze editie welke afstand je fietst! We hebben de volledige toertocht (+-165km) namelijk opgesplitst 4 losse lussen van elk 30 tot 45 kilometer. Rustig het seizoen beginnen? Dan kies je gewoon voor één enkele lus. Wil je kilometers maken? Dan fiets je de 4 lussen gewoon achterelkaar! Kortom, de perfect tourtocht door Valkenburg en het Zuid-Limburgse Heuvelland voor elk niveau. Bekijk hieronder de informatie over de routes en lussen.

Doorzettingsvermogen en overwinningsdrang zijn nodig op zaterdag 2 september 2023 maar vergeet vooral ook niet te ontspannen en te genieten. Is het hele parcours je nog net even te uitdagend? Geen probleem! Je kiest op de dag zelf welke lussen je fiets en hoeveel je er wil trotseren. Wat zal dat drankje na afloop tijdens het finishfeest heerlijk smaken!

Alle Lussen Samen: Toertocht 165 km

Route onder voorbehoud!

De echte bikkels rijgen alle lussen aan elkaar. We hebben een aantal lussen voor je uitgestippeld die je niet snel zal vergeten! Naast de adembenemende landschappen en kastelen die je onderweg tegenkomt, krijg je maar liefst 1730 hoogtemeters voor je kiezen, waarvan 530 in één lus! Durf jij het aan?

Kenmerken van deze gecombineerde 165 km route:

Routekaartje Alle Lussen Totale Toertocht Route Wielerfestival Cauberg

Lus Grensverleggend: Toertocht 45 km

Route onder voorbehoud!

"Fietsen in Zuid-Limburg is toch een beetje alsof je in het buitenland bent." Die horen we vaker! Deze lus neemt je écht mee over de landsgrenzen om dat gevoel extra kracht bij te zetten. Zo verken je per racefiets niet alleen het Zuid-Limburgse heuvelland, maak ook de Belgisch Voerstreek!

Kenmerken van deze 45 km route:

Routekaartje Grensverleggend Wielerfestival Cauberg

Lus Verborgen Beklimmingen: Toertocht 41 km

Route onder voorbehoud!

Deze legt je een flink aantal beklimmingen voor de pedalen. Binnen de 41 kilometer lange lus, mag je maar liefst 530 hoogtemeters trotseren. Op zichzelf al een pittige lus! Maar combineer je deze met de lus 'Grensverleggend', dan heb je een stevige route te pakken.

Kenmerken van deze gecombineerde 41 km route:

Routekaartje Lus Verborgen Beklimmingen - Toertocht Route 41 km - Wielerfestival Cauberg

Lus Kastelenroute: Toertocht 45 km

Route onder voorbehoud!

Deze zeer bijzondere route, neemt je mee langs een aantal van de mooiste kastelen en landhuizen van Limburg. Sportief fietsen in Limburg met een cultureel randje. Zo neemt deze route je o.a. langs Kasteel Cortenbach, huis Genbroek, Kasteel Terworm, Kasteel Hoensbroek en uiteraard de Kasteelruïne in Valkenburg.

Kenmerken van de 45 km route:

Routekaartje Lus Kastelenroute - Toertocht Route 45 km - Wielerfestival Cauberg

Lus Vlak: Toertocht 32 km

Route onder voorbehoud!

Nog weinig fietservaring? De eerste van het seizoen? Even bijkomen? Of gewoon de benen warmdraaien voor de komende 130km? Wat je reden ook is om te kiezen voor deze vlakke lus, hij stelt niet teleur!  We beginnen vrij snel met een klein klimmetje van max 3,9% om wakker te worden. De Rest van de route is het vooral genieten van het Zuid-Limburgse!  

Kenmerken van deze 32 km route:

Routekaartje Vlakke Lus - 32 km route - Wielerfestival Cauberg

CONTACT

Withuisveld 8
6226 NV  Maastricht
Tel: +31 (0)43 203 00 12
info@wielerfestivalcauberg.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Wielerfestival Cauberg? Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

The PEPr Company B.V.

NL17RABO0108598233
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 64256189

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT