Gravel Routes door Limburg

Fiets mee en ontdek mooiste gravel routes van Limburg! Een gravel route betekent: weg van de gebaande paden over onverharde wegen en brede wandelpaden, met af en toe een verbinding over asfalt.

Ook onze gravel routes zijn verdeeld in lussen. Deze lussen kun je los van elkaar rijden, of combineren tot één prachtige gravel route, dwars door Limburg. De Noord-lus is 37 km en de Zuid-lus is 41 km. Beide lussen hebben elk hun unieke kenmerken en zijn met elkaar verbonden. Zo kies je als deelnemer zelf welke afstand je wil fietsen en hoe zwaar je het jezelf maakt. Stel je eigen gravelride door Limburg samen!

Ontdek het prachtige Limburgse land van een onbekende kant. Een unieke gravel route door Zuid-Limburg, met finish op de iconische Cauberg.

Combineer je beide gravelroutes, dan fiets in in totaal 80 kilometer. Is het complete 80 km parcours je nog net even te uitdagend? Start dan met een van de losse lussen. Nog energie over? Dan fiets je de 2e lus er gewoon achteraan! Je kiest op de dag zelf. Wat je ook doet, dat drankje na afloop tijdens het finishfeest gaat heerlijk smaken!

Toch liever het asfalt trotseren? Ontdek dan de opties om je eigen toertocht samen te stellen!

This image for Image Layouts addon

Lus Noord: 37 km

Gravel route onder voorbehoud!

Op deze lus richting de gemeente Beekdaelen wordt je getrakteerd op een afwisseling van gravelstroken en korte asfaltwegen, wat zorgt voor een uitdagende maar opwindende rit.

Deze gravel lus biedt voor elk type fietser een geweldige ervaring. Het uitdagende terrein test je vaardigheden en conditie, terwijl de betoverende omgeving je zintuigen prikkelt. De combinatie van de Limburgse heuvels, de rustieke dorpjes en de groene valleien maken dit een rit om nooit te vergeten.

Dus stap op je gravelbike en laat je betoveren door de natuurlijke pracht van Zuid Limburg. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult zeker vele fotomomenten willen vastleggen om deze bijzondere ervaring met anderen te delen. Veel plezier en geniet van de rit!

Let op! De route is niet uitgepijld, enkel te rijden via een duidelijk .GPX bestand.

Kenmerken van de 37 km route:

Ja, ik ben erbij!
This image for Image Layouts addon

Lus Zuid: 41 km

Deze route zal ook verreden worden als Ladies Ride met Fietsvrouwen om 10:30u! Deelname aan deze Ladies Ride is beschikbaar voor iedereen! 

Route onder voorbehoud!

Ontdek het Zuid-Limburgse heuvellandschap op deze adembenemende gravel lus. Vertrek vanuit het charmante Valkenburg en volg de kronkelende Daalhemerweg naar het Gerendal. Hier dompel je jezelf onder in ongerepte natuur met zijn steile heuvels en weelderige vergezichten.

Vervolg je avontuur via het plateau van Margraten naar het pittoreske Bemelen. Voel de lossgrond onder je banden terwijl je door het glooiende landschap fietst en elke bocht je verrast met nieuwe vergezichten.

Deze gravel lus, geïnspireerd op Gravel Fondo Limburg, belooft een onvergetelijke ervaring te worden die je hart zal veroveren en je de schoonheid van de regio laat ervaren. Dus spring op je gravelbike en geniet van dit unieke stukje Limburg!

Let op! De route is niet uitgepijld, enkel te rijden via een duidelijk .GPX bestand.

Kenmerken van de 41 km route:

Ja, ik ben erbij!
This image for Image Layouts addon

Lus Noord & Zuid gecombineerd: 80 km

Gravel route onder voorbehoud!

Deze uitdagende gravelroute is speciaal ontworpen voor gravel fietsers die op zoek zijn naar een avontuurlijke rit. Het is een samenvoeging van twee prachtige gravel lussen die echte fans zullen bekoren. Maar onderschat de afstand niet! Gravelkilometers vragen veel meer inspanning en uitdaging dan kilometers op glad asfalt.

Voor degenen die nieuw zijn in het gravelrijden: wees gewaarschuwd! Hoewel de route 80 km lang is en een mix van gravel, asfalt en bospaden bevat, voelt het als een intensievere 110 km op puur glad asfalt :-). Dit betekent dat je een onvergetelijke en voldoening gevende rit te wachten staat, maar het vereist ook wat extra doorzettingsvermogen. Bereid je voor op een geweldig avontuur in de wereld van gravel fietsen!

Let op! De route is niet uitgepijld, enkel te rijden via een duidelijk .GPX bestand. 

Kenmerken van de 80 km route:

Ja, ik ben erbij!

Gravel Route GPX

De gravelroutes van Wielerfestival Cauberg zijn niet uitgepijld. De gravelride is enkel te rijden met een duidelijk gpx-bestand. Uiteraard hebben wij dit voor je klaarstaan! Wanneer je van ons per mail je startnummer ontvangt, zit hier een linkje bij waar je de gravel route gpx kunt downloaden.

De gravelride van wielerfestival Cauberg combineert de hoogtepunten de mooiste gravelroutes door Limburg. Zo is dit misschien wel de mooiste gravelroute die je in Zuid-Limburg kunt rijden. Wat gravel routes in Limburg zo bijzonder maken? Heuvels! Zuid-Limburg is natuurlijk het enige stukje Nederland waar je de mogelijkheid krijgt om lekker wat hoogtemeters te maken. Dat maakt deze gravelroutes natuurlijk een mooie uitdaging!

 

Drie Deelnemers Wielerfestival Cauberg Fietsen de Gravel Route door Limburg

CONTACT

Withuisveld 8
6226 NV  Maastricht
Tel: +31 (0)43 203 00 12
info@wielerfestivalcauberg.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Wielerfestival Cauberg? Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

The PEPr Company B.V.

NL17RABO0108598233
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 64256189