Over Wielerfestival Cauberg

Dit jaar doen we het niet alleen anders dan voorgaande jaren. We doen het ook anders dan andere toertochten! Je hoeft namelijk vooraf niet voor een route te kiezen. Wielerfestival Cauberg is opgebouwd uit een aantal verschillende lussen. Elke lus is ongeveer 30 tot 40 km lang. De lussen hebben elk hun unieke kenmerken en zijn met elkaar verbonden. Zo kies je als deelnemer zelf welke afstand je wil fietsen en hoe zwaar je het maakt. Wielrennen in Zuid-Limburg wordt zo voor elk niveau fietser toegankelijk. 

Bij Wielerfestival Cauberg geniet jij naast de mooie toertocht routes door het prachtige Heuvelland en de grensregio ook van een geweldige sfeer. Niet alleen na afloop bij het finishfeest, maar ook terwijl je op pad bent! Entertainment en muziek voegen extra beleving onderweg toe en zorgen voor de beleving waarnaar jij op zoek bent! Samen ontspannen en genieten van de prachtige landschappen tijdens jouw fietstocht op een kleinschaligere manier. Geen massale drukte maar tijd en ruimte om te genieten van alles dat de fietstocht en het zogenaamde wielerfestival te bieden hebben.

Dit wielerevenement in de vorm van een recreatieve toertocht door Zuid-Limburg biedt voor ieder wat wils. Kies jij voor één enkele, vlakke lus? Of rijg je de verschillende lussen aan elkaar? Wat je niveau ook is, er is een afstand voor de die-hard en de minder getrainde deelnemer. Zelfs op een stadsfiets is het mogelijk deze kortste afstand te rijden. Of rij jij liever de graveltocht? In dat geval hebben we ook twee prachtige lussen voor je, op basis van het WK Gravel Series en het LtD Gravelfest naar het plateau van Beekdaelen. Vergis je niet, gravelkilometers zijn een stuk zwaarder en uitdagender dan asfaltkilometers.

De Cauberg en fietsen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Valkenburg aan de Geul en de Cauberg zijn op 2 september 2023 dan ook opnieuw hét decor van wielrennen in Zuid-Limburg en dit wil je niet missen. Kijk voor meer informatie over de diverse onderdelen op de rest van de website. Kom jij ook deelnemen aan dit fietsevenement in Valkenburg aan de Geul in september? 

Tot september!

CONTACT

Withuisveld 8
6226 NV  Maastricht
Tel: +31 (0)43 203 00 12
info@wielerfestivalcauberg.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Wielerfestival Cauberg? Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

The PEPr Company B.V.

NL17RABO0108598233
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 64256189