Info BikevoorParkinson

BikevoorParkinson

BikevoorParkinson, samen parkinson de wereld uitfietsen

BikevoorParkinson, een initiatief van ParkinsonNet en ParkinsonNL, is een vast onderdeel van Wielerfestival Cauberg. Mensen met parkinson, naasten, zorgverleners en andere geïnteresseerden stappen samen op de fiets om parkinson letterlijk de wereld uit te trappen.


Wat is BikevoorParkinson?

BikevoorParkinson verbindt, vraagt aandacht en haalt geld op voor projecten tegen de ziekte van Parkinson tijdens Wielerfestival Cauberg. Dat geld gaat ieder jaar naar één specifiek doel of project dat bijdraagt aan betere zorg voor mensen met parkinson.

Steeds vaker treft parkinson mensen die vol in het leven staan. Speciaal voor hen fietsen we dit jaar voor een online informatie- en ontmoetingsplatform op de website van de Parkinson Verenging. Op het platform kan iedereen terecht voor begrijpelijke, relevante informatie over thema’s als kinderen, sporten, seksualiteit en meer. Lees hier meer over het doel van dit jaar, Parkinson en vol in het leven.

 

Fietsen helpt!

Dat fietsen specifiek een positieve bijdrage levert tegen parkinson is bewezen door het Radboudumc. Zij deden onderzoek naar onder andere fietsen bij parkinson en ontdekten dat fietsen een vergelijkbaar effect heeft bij mensen met parkinson als dat medicatie dat heeft. Des te meer reden dus om samen op de fiets te stappen!

Kom in actie, fiets mee

Kom in actie, fiets mee op zaterdag 2 september (gratis voor mensen met parkinson), maak een actiepagina aan en haal geld op of steun een bestaande actie! Kijk voor meer informatie op www.voorparkinson.nl.

CONTACT

Withuisveld 8
6226 NV  Maastricht
Tel: +31 (0)43 203 00 12
info@wielerfestivalcauberg.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Wielerfestival Cauberg? Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

The PEPr Company B.V.

NL17RABO0108598233
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 64256189