WIELERFESTIVAL CAUBERG

2 SEPTEMBER 2023

Zaterdag 2 september 2023!

Wielerfestival Cauberg is terug! Op zaterdag 2 september 2023 staat Valkenburg aan de Geul en Zuid-Limburg weer in het teken van de wielersport met Wielerfestival Cauberg.

Dit jaar doen we het niet alleen anders dan voorgaande jaren. We doen het ook anders dan andere
toertochten! Je hoeft namelijk vooraf niet voor een route te kiezen.
Wielerfestival Cauberg is opgebouwd uit een aantal verschillende lussen. Elke lus is ongeveer 30 tot 40 km lang. De lussen hebben elk hun unieke kenmerken en zijn met elkaar verbonden. Zo kies je als deelnemer zelf welke afstand je wil fietsen en hoe zwaar je het maakt. Wielrennen in Zuid-Limburg wordt zo voor elk niveau fietser toegankelijk. 

Inschrijven kan vanaf 1 april!

Zeker zijn van een plekje? Klik op onderstaande knop om een reminder in je agenda te zetten!

Wat onveranderd is gebleven, is dat je tijdens de toertocht of de graveltocht geniet van het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland en de grensregio. Kom genieten van de mooiste lussen met alle bekende beklimmingen uit het Amstel Gold Race parcours en verwonder je over de prachtige vergezichten onderweg. Maak de keuze de 6 verschillende soorten lussen. Van vlak tot heuvelachtig en van verhard tot gravel. Stap op je fiets en na afloop ontspan je heerlijk samen met anderen tijdens het fantastisch finishfeest bij Landal Kasteeldomein de Cauberg.
Twee deelnemers toertocht Wielerfestival Cauberg op de wegwielrenfiets in het Limburgse landschap

Waarom meedoen?

 • Bepaal op de dag zelf je eigen afstand!
 • Geniet van de mooie routes met alle bekende beklimmingen en mooie vergezichten in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland én de grensregio
 • Veel lussen gebaseerd op het Amstel Gold Race parcours
 • Beleving en sfeer! Geweldig entertainment en muziek onderweg brengen nét dat beetje extra!
 • Professionele verzorging onderweg; mecaniciens, verzorgingsposten en masseurs
 • Kleinschalig; geen massale drukte en écht samen tijd en ruimte om te ontspannen
 • Zeer toegankelijk; Wel gezellig samen fietsen maar geen super getrainde fietser? Geen probleem! Je kiest al voor een enkele lus van 35 kilometer.
 • Vier duidelijk uitgepijlde lussen om zelf je toertocht route over de weg samen te stellen.
 • Twee gravel lussen. op basis van de WK Gravel Series en het LtD Gravelfest (te rijden met duidelijke .GPX bestanden)
 • Stap op die fiets en draag bij aan een gezonde en fitte leefstijl
 • Het onoverwinnelijke gevoel dat jij overhoudt aan deze uitdaging!
Drie deelnemers graveltocht Wielerfestival Cauberg op de gravelbike op een bospad

Over Wielerfestival Cauberg

Bij Wielerfestival Cauberg geniet jij naast de mooie routes door het prachtige Heuvelland en de grensregio ook van een geweldige sfeer. Niet alleen na afloop bij het finishfeest, maar ook terwijl je op pad bent! Entertainment en muziek voegen extra beleving onderweg toe en zorgen voor de beleving waarnaar jij op zoek bent! Samen ontspannen en genieten van de prachtige landschappen tijdens jouw fietstocht op een kleinschaligere manier. Geen massale drukte maar tijd en ruimte om te genieten van alles dat de fietstocht en het zogenaamde wielerfestival te bieden hebben.

Dit wielerevenement in de vorm van een recreatieve toertocht door Zuid-Limburg biedt voor ieder wat wils. Kies jij voor één enkele, vlakke lus? Of rijg je de verschillende lussen aan elkaar? Wat je niveau ook is, er is een afstand voor de die-hard en de minder getrainde deelnemer. Zelfs op een stadsfiets is het mogelijk deze kortste afstand te rijden. Of rij jij liever de gravel? In dat geval hebben we ook twee prachtige lussen voor je, op basis van het WK Geavel Sereies en het LtD Gravelfest naar het plateau van Beekdaelen. Vergis je niet, gravelkilometers zijn een stuk zwaarder en uitdagender dan asfaltkilometers.

Valkenburg aan de Geul en de Cauberg zijn op 2 september 2023 opnieuw hét decor van wielrennen in Zuid-Limburg en dit wil je niet missen. Kijk voor meer informatie over de diverse onderdelen op de rest van de website. Kom jij ook deelnemen aan dit fietsevenement in Valkenburg aan de Geul in september? 

Tot september!

Beoordelingen

WIELERFESTIVAL CAUBERG WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Logo Shimano Experience Center
Logo Gemeente Valkenburg
Logo Restaurant - Schenkerij de Zoete Zoen
Logo Landal Kasteeldomein de Cauberg

CONTACT

Withuisveld 8
6226 NV  Maastricht
Tel: +31 (0)43 203 00 12
info@wielerfestivalcauberg.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Wielerfestival Cauberg? Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

The PEPr Company B.V.

NL17RABO0108598233
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 64256189

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT