Coronamaatregelen

Verantwoord deelnemen op zaterdag 5 september

Wielerfestival Cauberg Coronaproof


Wij zijn ervan overtuigd dat Wielerfestival Cauberg, dat gepland staat voor zaterdag 5 september, op een verantwoorde manier kan worden georganiseerd. We leggen de lat hoog en laten zien dat een fiets-event en de maatregelen horende bij een anderhalve meter maatschappij prima samen kunnen gaan. Om er samen voor te zorgen dat dit veilig gebeurt, is er voor Wielerfestival Cauberg een 'verantwoord deelnemen' plan opgesteld. Wij baseren ons hierbij op de richtlijnen van de WHO en volgen de adviezen op zoals deze door NOC*NSF zijn opgesteld. Deze zijn door de NTFU en KNWU vertaald in specifieke richtlijnen voor de wielersport waarbij het protocol 'Verantwoord Sporten' uitgangspunt is. De focus ligt op het beperken van het aantal mensen op een bepaalde locatie én het hanteren van een gepaste afstand (minimaal 1,5 meter). De belangrijkste coronamaatregelen vind je onderstaand.

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

Er zijn deze editie van Wielerfestival Cauberg, i.v.m. de geldende huidige maatregelen, maar een beperkt aantal startplekken beschikbaar. Ben er dus snel bij, want op = op! 

Parkeerwei Cauberg

Deelnemers kunnen gebruik maken van een speciaal ingerichte parkeerwei op fiets- én loopafstand van de finishlocatie bij Landal Kasteeldomein de Cauberg. Men parkeert hier voor €6,- de hele dag. Elke auto parkeert op 1,5 meter afstand van elkaar. De organisatie ziet erop toe dat dit wordt gehandhaafd. Deelnemers kleden zich regelmatig om bij hun auto, wij zorgen er op deze manier voor dat iedereen voldoende afstand houdt tot elkaar.

LET OP! ENKEL BETALING VIA PIN MOGELIJK! 

Coördinator

Op elke locatie (Shimano Experience Center, verzorgingsposten en Landal Kasteeldomein de Cauberg) zal er een contactpersoon aanwezig zijn die als aanspreekpunt dient voor de accommodatie, organisatie en deelnemers. De contactpersoon is gedurende de dag duidelijk herkenbaar (met een rood hesje) aanwezig op de locaties.

Startbescheiden

De stuurbord nummers worden pas toegewezen op het moment dat deelnemers deze komen afhalen. Elke deelnemer ontvangt voorafgaand Wielerfestival Cauberg een e-mail met een code die ter plekke gescand wordt. Door de stuurborden pas te koppelen op het moment dat een deelnemer zijn/haar nummer komt afhalen vereenvoudigen we het aantal handelingen en zorgen we voor minder contactmomenten. Tevens bestaan de startbescheiden dit jaar enkel uit een stuurbord en géén rugnummer. 

Ophalen startbescheiden

Ophalen stuurbord kan op vrijdag vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur of zaterdagochtend vanaf 07.30 uur tot 10.30 uur. Bij aankomst van het evenemententerrein wordt er een routing aangeduid welke u dient te volgen zodat personen elkaar zo min mogelijk passeren. Tevens wordt er bij aankomst de temperatuur gemeten en worden corona maatregelen aangeduid welke u dient op te volgen. Er wordt gezorgd voor voldoende persoonlijke hygiënemiddelen.

Start

Deelnemers ontvangen per e-mail een starttijd. De starttijden worden op voorhand aan de deelnemers gecommuniceerd en zij worden verzocht om max. 10 minuten voor de start aanwezig te zijn op het terrein. Tevens wordt er d.m.v. dranghekken eenrichtingsverkeer gecreëerd bij aankomst op het start-finish terrein. Er worden markeringen aangebracht om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Om de doorstroming en afstand te bewaken wordt hierop toegezien door een medewerker. Zie onderstaand de starttijden: 

  • 160 km  08:00 - 08:45 uur
  • 100 km  08:30 - 09:30 uur
  • 65 km    09:45 - 10:15 uur
  • 35 km    10:15 - 10:30 uur

Route

Te allen tijden geldt dat we een beroep doen op het gezond verstand van onze deelnemers. De 1,5-meter regeling vervalt voor sporters onderling die in een groep fietsen. Deelnemers zijn wel verantwoordelijk om voldoende afstand van andere deelnemers en weggebruikers te houden. De routes zijn uitgepijld met pijlborden en beschikbaar als GPX bestand. De routes worden verder ondersteund met diverse borden en informatiebladen met de richtlijnen voor medewerkers en deelnemers

Verzorgingsposten

Er zijn onderweg verzorgingsposten, maar deze zullen aangepast zijn aan verschillende maatregelen: 

  • Er wordt gezorgd voor een duidelijke routing zodat deelnemers elkaar niet kruisen. 
  • Sportdrank en water wordt als volgt verzorgd: deelnemers zetten hun bidon neer op een tafel. De vrijwilliger van de organisatie zal met handschoenen aan en mondmasker op de bidon vullen en zet hem neer voor de deelnemer.
  • Er wordt gezorgd voor toiletten en handreinigingsunits.
  • Er is geen fietsenstalling zodat deelnemers zo min mogelijk afstappen.
  • Er worden borden en informatiebladen opgehangen met richtlijnen voor medewerkers en deelnemers.
  • Vakken op de grond markeren de 1,5 meter afstand t.o.v. degene voor je.

Entertainment onderweg

Onderweg zullen deelnemers worden verrast met muzikale optredens, dans en entertainment. Zorg voor goed gedrag onderweg, fiets in kleine groepjes, houd 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers en geniet van het entertainment onderweg.

Finish

Deelnemers wordt gevraagd na afloop van het evenement thuis te douchen. Er wordt gezorgd voor voldoende chemische toiletten en handreinigingsunits op het park. Er wordt gezorgd voor een verlenging van de finishlaan waardoor deelnemers meer ruimte krijgen en de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft. Er wordt gezorgd voor een laatste entertainment-stop bij Landal Kasteeldomein de Cauberg. Wat? Dat blijft nog even een verrassing!

Gebruik je gezonde verstand!

Gebruik je gezonde verstand tijdens onze toertocht. Fietsen is de mooiste sport op aarde, maar onze collectieve gezondheid is belangrijker. Neem zelf verantwoordelijkheid en volg ons advies op om niet te spugen onderweg of je neus op straat te snuiten of te 'legen'

Samenvatting

Wielerfestival Cauberg is geen massa-evenement en heeft een regionaal karakter. Wij laten middels deze maatregelen zien dat een fiets-event en de maatregelen horende bij een anderhalve meter maatschappij prima samen kunnen gaan. Daarnaast duurt dit evenement enkele uren en kunnen deelnemers gespreid starten, fietsen en finishen. Iedereen zal zich moeten aanpassen aan “het nieuwe normaal”, zo ook de (sport)evenementenbranche. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zaterdag 5 september een fietsevenement kunnen organiseren dat voldoet aan alle op dit moment al geldende corona maatregelen.